Grosjean wil in 2011 terugkeren in de F1

Peterselieman

Romain Grosjean probeert om in 2011 terug te keren in de Formule 1. De Fransman verving vorig jaar bij Renault de ontslagen Nelson Piquet jr., maar wist bij het Franse team nimmer indruk te maken.

Afgelopen winter kwam het grootste deel van het Renault F1 Team in andere handen, waardoor er voor Grosjean geen ruimte meer was. Hij werd vervangen door Vitaly Petrov die een grote zak met geld meebracht. De Fransman rijdt nu in de GT1, dat dit weekend in Bahrein aan het seizoen begint. "Ik kijk er naar uit. Ik wil deze ervaring opdoen en misschien in 2011 terugkeren in de Formule 1," zei hij tegen Gulf News' Xpress.

"Ik was dichtbij Fernando (Alonso, red.) en Fernando wint nu races met een goede auto. Ik was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Dat gebeurt soms. Daarom verdien ik eigenlijk wel een plaats in de Formule 1," zei de Fransman die niet te lang meer aan zijn Renault-avontuur terug wil denken. "Het team bevond zich in een complexe situatie. Ik wil er niet te diep op in gaan, maar achteraf was ik blij met wat ik daar gedaan heb."