Vietnam wil controle over online games

Bram (BramPowert)

Het Vietnamese ministerie van communicatie en informatie wil strengere regels voor online games in gaan voeren. Dit schrijft de website VietNamNet Bridge. De nieuwe wetten hebben niet alleen betrekking op de consument, maar ook op de industrie.

Het voorstel van het ministerie beschrijft onder andere een regulering van internetcafés. Zo zouden de internetcafés enkel op bepaalde tijden open mogen zijn, en mogen online games niet gespeeld worden na tien uur 's avonds. Tevens mogen MMO's, zoals bijvoorbeeld World of Warcraft, niet langer dan drie uur per dag gespeeld worden.

Vietnam wil echter ook de game-industrie zelf aanpakken. De overheid eist dat bedrijven licenties afnemen waarmee ze het recht krijgen om online games in Vietnam speelbaar te maken. Daarnaast hoopt de overheid de nationale industrie sterker te maken door een verplichte wachttijd van twaalf maanden op de import van buitenlandse games in te voeren.

In de lopende discussie over de fysieke waarde van virtuele goederen trekt de Vietnamese overheid ook een duidelijke lijn. Virtuele goederen zijn geen geld waard en mogen niet voor echt geld worden verkocht. Bovendien kan een geschil rond virtuele goederen niet gerechtelijk worden onderzocht.

In de komende maanden moet er meer duidelijkheid komen over welke regels er in het wetboek worden opgenomen en welke niet.

Vietnam wil controle over online games