Wurz gaat stewards in China assisteren

Peterselieman

Alexander Wurz zal komend weekend de stewards bij gaan staan in de Formule 1 Grand Prix van China. De Oostenrijker beschikt over een ruime ervaring als coureur in verschillende raceklasses en reed zelf enkele jaren in de F1 en was jarenlang testcoureur.

De FIA maakte bekend dat voor de Grand Prix van Spanje volgende maand Derek Warwick de stewards bij zal gaan staan. Hij heeft in het verleden 162 races in de Formule 1 gereden. Een race later in Monaco zal voormalig wereldkampioen Damon Hill zijn plaats in gaan nemen. Alain Prost zal na Bahrein ook de Grand Prix van Turkije voor zijn rekening nemen, terwijl Emerson Fittipaldi waarschijnlijk tijdens de Grand Prix van Canada in Montreal de stewards bij zal gaan staan. Nigel Mansell tenslotte zal hoogstwaarschijnlijk deze taak op Silverstone op zich gaan nemen.

De keuze voor Damon Hill als steward is opmerkelijk, omdat hij nog tegen enkele coureurs uit het huidige Formule 1-veld heeft geracet. Belangrijkste actie hierbij vond in 1994 plaats toen Michael Schumacher hem in Adelaide van de baan ramde en zo zijn eerste wereldtitel pakte. Hill vindt echter dat dit soort acties uit het verleden niet mee mogen gaan spelen in zijn beslissingen. "Er zijn belangrijker zaken dan relaties tussen individuen. Het belangrijkste is de sport en dat de sport geloofwaardig is."