De Graafschap wil door met Kalezic

Matthias (Veritaz)

De Graafschap wil graag nog een jaar door met Darije Kalezic. De coach, die de club dit seizoen het kampioenschap bezorgde in de Jupiler League, heeft van de leiding van de club uit Doetinchem een verlenging van zijn contract aangeboden gekregen.

"We hebben Darije een nieuw contract van een jaar aangeboden", aldus directeur voetbalzaken Leen Looyen tegen Voetbal International. "Dat het maar voor een seizoen is, heeft met zijn voorkeur te maken. De afgelopen jaren heeft hij ook steeds zijn contract met één seizoen verlengd. De bal ligt nu bij Darije, op korte termijn verwachten we uitsluitsel."

Kalezic zelf staat niet negatief tegen een langer verblijf in de Achterhoek. "We moeten zeker nog onderhandelen. Er ligt nu een aanbod, maar er kan pas iets worden getekend met tevredenheid van beide partijen. We zijn op een geweldige wijze kampioen geworden en ik heb zeker de intentie om langer te blijven."

De 40-jarige Bosniër nam het roer vorig jaar over van de ontslagen Henk van Stee. Hij wist degradatie toen niet af te wenden, maar leidde de Superboeren dit seizoen wel naar het kampioenschap in de Jupiler League, en dus een terugkeer naar de Eredivisie.