Alonso: "Schumacher nog steeds titelkandidaat"

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso vindt dat Michael Schumacher nog zeker niet uitgesloten mag worden als titelkandidaat in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen keerde dit jaar terug op het hoogste niveau, maar tot dusverre heeft hij nog geen potten kunnen breken.

Mocht Mercedes er in slagen de bolide te verbeteren, dan is Schumi nog niet uit te vlakken voor de titel. "Hij is nog steeds de Michael Schumacher zoals we die van vroeger kennen. Ik heb ook nog evenveel respect voor hem als drie jaar geleden en ik weet zeker dat we zijn ware kwaliteiten later dit jaar nog te zien gaan krijgen, wanneer zijn wagen beter is geworden. Ik ga er vanuit dat Michael dit jaar nog een serieuze concurrent wordt voor de titel," zei Alonso tegen Bild.

Voorlopig ziet de tweevoudig wereldkampioen echter Sebastian Vettel als zijn grootste concurrent. Beiden hebben 37 punten in de titelstrijd, maar de Red Bull lijkt momenteel beter te zijn dan de Ferrari. "Sebastian laat elke race weer zien dat hij een supercoureur is. Vorig jaar werd hij vice-kampioen en dat word je niet door alleen maar veel geluk te hebben. Hij heeft een mooie toekomst voor zich en wordt ongetwijfeld een keer wereldkampioen."