[Upd] 'Advocaat mogelijk toch bondscoach Rusland'

Olga Kroeders

Dick Advocaat wordt mogelijk toch bondscoach van Rusland. De AZ-trainer en huidige bondscoach van het nationale elftal van België heeft opnieuw contact gehad met de Russische bond en overweegt het voorstel aan te nemen. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard vandaag.

De Russen, die op zoek zijn naar een vervanger voor Guus Hiddink, zouden de 62-jarige Haagse trainer een contract van enkele miljoenen euro hebben voorgelegd. Volgens de krant bemoeit zelfs de Russische premier en voormalig president Vladimir Poetin zich met de zaak. Hij zou hoogstpersoonlijk Advocaat en de voetbalbond onder druk hebben gezet om de Nederlander binnen te halen.

Advocaat werd in februari ook al in verband gebracht met de Russen. De trainer, die sinds oktober actief is in België, ontkende destijds alle geruchten.

Update @ 13:55 uur

De Belgische voetbalbond heeft gezegd dat Dick Advocaat gewoon bondscoach van onze zuiderburen blijft. "Advocaat zal zijn contract nakomen," aldus Philippe Colin van de Belgische voetbalbond tegenover Sporza.

De Standaard meldde vanmorgen dat Advocaat bondscoach zou worden van Rusland. "Dat artikel mag dan in Rusland zijn opgedoken, wij zijn officieel nergens van op de hoogte. Ik heb altijd het volste vertouwen gehad in Advocaat. Hij heeft hier niks over gezegd. Voor ons is er geen probleem," aldus Colin.