Dembélé kondigt vertrek bij AZ aan

Matthias (Veritaz)

Moussa Dembéle heeft aangegeven dat hij AZ komende zomer gaat verlaten. De aanvaller heeft in Alkmaar nog een contract tot 2011 en wil daarna graag een stap hogerop.

"Mijn contract loopt in 2011 af en het is niet de bedoeling dat ik het verleng," aldus Dembélé. Eerder gaf AZ zelf al aan de Belg te willen verkopen in de zomer.

Het is volgens Dembélé tijd om een de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. "Ik denk dat ik een hoger niveau aankan. Barcelona is misschien wat te hoog gegrepen, maar ik ben wel van Champions League-niveau."

Volgens zijn coach bij AZ en bij België, Dick Advocaat, is Arsenal de ideale club voor hem. "Als hij dat zegt, geloof ik dat graag", aldus Dembélé. "Hij heeft veel ervaring, dus zo'n uitspraak zegt genoeg. Maar ook zonder die uitspraak heb ik genoeg vertrouwen in mijn eigen kunnen."

De aanvaller kijkt met genoegen terug op zijn tijd bij AZ. "Ik heb een topperiode bij AZ gekend. Vooral onder Louis van Gaal heb ik veel bijgeleerd. De ontwikkeling die ik hier heb doorgemaakt, zou bij een andere nooit zo groot geweest zijn. Als ik mijn carrière moest overdoen, zou ik het op dezelfde manier doen. Maar nu is voor zowel de club als voor mij de tijd gekomen om afscheid van elkaar te nemen."