Kroon: "Ik zal er zondag staan"

Frank (franklop)

Karsten Kroon had vorig jaar de grote kans om eindelijk een klassieker op zijn naam te schrijven. Hij moest in de Amstel Gold Race echter zijn meerdere erkennen in Serguei Ivanov en werd tweede. Ook dit jaar gaat Kroon, die tegenwoordig voor BMC rijdt, voor de winst in Nederlands grootste wielerklassieker.

"Ik noem mezelf geen topfavoriet," zei Kroon na afloop van de Brabrantse Pijl tegen Cyclingnews. "Er zijn een paar jongens die al hebben laten zien dat ze in orde zijn. Maar ook ik zal er staan. Door een paar valpartijen en een minder goede voorbereiding ben ik niet echt tevreden over mijn eerste maanden, maar ik voel me steeds beter worden."

Dit jaar heeft Kroon de steun van ploeggenoot en wereldkampioen Cadel Evans, die eerder liet weten zich op te offeren voor onze landgenoot. "Cadel is tot nog toe al één van de smaakmakers van het jaar geweest. Een paar weken geleden vroeg hij of ik zijn hulp zou kunnen gebruiken, en ik heb geen seconde getwijfeld. Als het nodig is, zal ik hem zeker om bidons zenden."