Uitslag Willem II - Ajax

Sjors (Sj0rSz)

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om de titel. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van Willem II en naderden de leider in de Eredivisie, FC Twente, tot op één punt. De doelpunten werden gemaakt door Luis Suárez en Marko Pantelic.

Siem de Jong en Pantelic trapten af voor het duel tegen Willem II. Na drie minuten wedstrijd kreeg Ajax al een strafschop, nadat Suárez door Danny Schenkel, die hem in eerste instantie niet leek te raken, onderuit werd gehaald. De Uruguayaan miste dit buitenkansje niet, waardoor de Amsterdammers al snel op voorsprong stonden. Enkele minuten later miste De Jong, na een fraaie combinatie met Pantelic, de eerste goede kans voor de Amsterdamse formatie.

Na een minuut of twaalf creëerde ook Willem II de eerste kans via Arie-Jan van der Heijden. De huurling van Ajax schoot de bal echter over het doel van Maarten Stekelenburg. In de tegenstoot probeerde Ajax het eens via Dennis Rommedahl. Waar de Deen de bal beter af had kunnen spelen, schoot hij in het zijnet. Ook daarna bleven de Amsterdammers het duel domineren. Willem II had de grootste moeite om van de eigen helft af te komen. Als de Tilburgers al in de buurt van het doel van de bezoekers kwamen, dan was de kans ongevaarlijk.

Ajax bleef intussen voor gevaar zorgen. Zo werd de poging van Vertonghen onschadelijk gemaakt door doelman Maikel Aerts, de kopbal van De Jong, die later nog eens hard naast schoot, te zwak. Een kwartier voor rust kreeg Pantelic een grote kans, maar de aanvaller schoof de bal af op Enoh, die de kans om zeep hielp. Aan de andere kant kregen de Tilburgers een vrije trap. Stef Nijland legde de bal klaar op het hoofd van Schenkel. De verdediger kopte echter over. In het slot van de eerste helft leken de fouten bij beide ploegen zich op te stapelen. Er werd voornamelijk veel knullig balverlies geleden. Aerts deed het wel goed en wist menig inzet van de Ajacieden te keren.

Direct na de start van de tweede helft zette Ajax druk, wat tot geklungel in de Tilburgse defensie leidde. Uiteindelijk kreeg Vurnon Anita een kansje, maar wipte de bal over het doel. Aan de andere kant strandde een schot van Frank Demouge echter op de vuisten van Stekelenburg. Toch maakte Ajax in de MINUUT de bevrijdende tweede treffer. Rommedahl bediende Pantelic, die de bal in de verre hoek schoot.

Enkele minuten na de tweede treffer van Ajax deed Suárez een poging om zijn tweede van de wedstrijd te maken, maar slaagde hier niet in. Vervolgens zakte de wedstrijd weer naar een bedenkelijk niveau, waar Willem II nog enkele speldenprikjes uitdeelde en Ajax het allemaal wel best vond. Toch waren de Amsterdammers nog dichtbij een doelpunt. Tien minuten voor tijd kreeg Christian Eriksen een goede mogelijkheid, maar stuitte op Aerts.

In de slotfase had Pantelic de 3-0 nog op zijn schoen, maar de paal stond in de weg. Ook daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde, waardoor de Amsterdammers nog maar één punt achterstand hebben op FC Twente. De laatstgenoemde ploeg verloor gisteren namelijk van AZ (0-1).

Willem II

0 - 2

AFC Ajax


   4' Suárez (pen)
 60' Pantelic
 
 Gele kaart: Schenkel, Bruma (Willem II), Enoh (AFC Ajax)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Aerts
Bruma
Schenkel
Swinkels
van der Struijk
Donald (Akgün/61)
Boutahar
van der Heijden (Pereira/88)
Zijler
Demouge
Nijland (Reniers/83)
  Stekelenburg
van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
de Zeeuw (Gabri/78)
de Jong
Enoh
Rommedahl (Eriksen/71)
Pantelic (Bakircioglü/83)
Suárez