Bookmakers zetten in op Cohen

static

PvdA-lijsttrekker Job Cohen is bij bookmakers favoriet om de nieuwe premier van Nederland te worden. Dat bleek woensdag uit noteringen bij wedkantoor Unibet.

Wanneer de oudburgemeester van Amsterdam premier wordt, verdubbelt de inzet van de gokker. Cohen wordt in de noteringen gevolgd door Jan Peter Balkenende, D66-leider Alexander Pechold en Geert Wilders van de PVV. Opvallende namen op wie gewed kan worden, zijn Hans Wiegel, Ruud Lubbers en Prem Radhakishun.

Indien gokkers inzetten op een van die namen, krijgen ze tot tweehonderd keer hun inzet terug. De eerste noteringen werden gemaakt door Unibet zelf. Wanneer gokkers vervolgens veel inzetten op een persoon gaat de notering omlaag, wanneer er weinig wordt ingezet omhoog. Volgens een woordvoerder van Unibet zetten er enkele honderden mensen in op dit soort weddenschappen. De PvdA is volgens de bookmakers favoriet om de meeste zetels in de Tweede Kamer te behalen.

Wie inzet op de partij, krijgt 1,8 keer de inzet terug. De bookmakers hebben weinig vertrouwen in D66, daarvoor geldt 75 keer de inzet.