Gesink hersteld voor Gold Race

Peterselieman

Robert Gesink is op tijd weer fit voor de Amstel Gold Race die komende zondag in Limburg verreden wordt. De Raborenner kwam in de Ronde van het Baskenland ten val en liep verwondingen aan heup, elleboog en hand op. Het weerhoudt hem er niet van om in Neerlands enige wielerklassieker voor de winst te gaan.

"Ik herstel heel snel en goed. Er zal zondag geen belemmering meer zijn," zei Gesink op de website van zijn wielerploeg. "Ik heb maandag een training van drie uur gedaan en nu net weer een paar uur op de fiets gezeten. Ik voel me nu een beetje loom, maar dat is logisch na zo’n week,’ vervolgde hij. ‘De verwondingen hinderen me niet meer op de fiets. Daar trap ik doorheen. De heup is nog wel wat pijnlijk. Ik kan bijvoorbeeld nog niet op mijn rechterzij slapen. Maar verder gaat het goed. De hechtingen in de elleboog gaan er nog voor de Amstel of kort erna uit."

"Ik ga vandaag (gisteren, red.) al naar Zuid-Limburg. Dan kan ik daar morgen al direct zonder reis naar Limburg gaan trainen. Dat is wel prettig. Alle energie gaat nu naar de Amstel. Mijn goede vorm in Baskenland heb ik meegenomen. De dag voor de val was ik heel erg goed. Dat heb ik vastgehouden na Baskenland. Als ik er op terugkijk, overheerst ook dat goede beeld."

Gesink zegt in de afgelopen winter stappen te hebben gemaakt die hem moeten helpen aan betere resultaten. "Explosief was het beter dan vorig jaar, maar ik heb toch vooral een goed gevoel over de stap die ik op meerdere terreinen heb gemaakt. Meer kracht en macht. In de Tirreno voelde ik dat al en dat heb ik in Baskenland heel sterk door kunnen trekken. Het was overall een prima campagne."