[NHL] Oilers winnen draft loterij

Denny (nyny83)

De Edmonton Oilers hebben de draft loterij van 2010 gewonnen. Dit betekent dat zij de eerste keuze krijgen uit de pool van aangemelde rookies. Bij de loterij wordt gewerkt met een gewogen loting waarbij het laagst geëindigde team de grootste kans heeft op de hoogste draft pick.

Het is het derde jaar op rij dat het laagst geëindigde team de eerste keuze krijgt.De ploegen die de Stanley Cup playoffs haalden deden nog niet mee aan deze eerste loting. De rest van de volgorde van de draft wordt bepaald door de uitslagen in de playoffs.

De Boston Bruins hebben de tweede keuze. Zij haalden de playoffs en deden dus zelf niet mee aan de eerste loting, maar bij de ruil van Phil Kessel naar de Toronto Maple Leafs kregen de Bruins de draft pick van de Maple Leafs. Die keuze betaalt zich nu uit voor de ploeg uit Boston. De derde draft pick is voor de Florida Panthers, die richting het einde van het seizoen een vrije val op de ranglijst maakten.

Als eerste keuze wordt vermoedelijk Tyler Seguin of Taylor Hall gekozen. Deze twee spelers zijn door scouting central, het centrale scoutingsorgaan van de NHL, als eerste en tweede gerangschikt. Andere veelbelovende spelers zijn Cam Fowler van de Spitfires, Erik Gudbranson van de OHL's Kingston Frontenacs, Brett Connolly van de Western Hockey League's Prince George Cougars, Brandon Gormley van de Quebec League's Moncton Wildcats and Nino Niederreiter van de WHL's Portland Winterhawks.