RKC Waalwijk degradeert uit Eredivisie

Sjors (Sj0rSz)

RKC Waalwijk is vanavond officieel gedegradeerd uit de Eredivisie. De Waalwijkse formatie ging in Almelo onderuit bij Heracles Almelo (4-1). Hierdoor is de achterstand op Willem II, dat zeventiende staat, onoverbrugbaar geworden.

Afgelopen weekend wist RKC Waalwijk directe degradatie nog af te wenden door Vitesse verrassend te verslaan. In het Mandemakers Stadion werd het namelijk 4-1 voor de thuisploeg.

Vandaag viel het doek voor de Brabanders alsnog. Antoine van der Linden bracht Heracles Almelo in de eerste helft namelijk op voorsprong. In de tweede helft velde Everton het definitieve oordeel over de bezoekers. RKC Waalwijk kwam via een doelpunt van Idabdelhay nog wel terug, maar het slotakkoord was voor opnieuw Everton en Dost.

RKC Waalwijk verloor dit seizoen al 27 wedstrijden en zegevierde slechts vijf keer. Roda JC (4-1), FC Groningen (3-1), N.E.C. Nijmegen (1-0), Sparta Rotterdam (4-1) en Vitesse (4-1) werden in het seizoen 2009/2010 verslagen.

De Waalwijkers kunnen dit seizoen overigens nog een record van Ajax evenaren. De Amsterdammers speelden in het seizoen 1972/1973 geen enkele keer gelijk. Na 32 wedstrijden staat het aantal gelijke spelen bij RKC Waalwijk eveneens op nul. Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt de evenaring van dit record haalbaar te zijn.

Vanaf volgend seizoen zal RKC Waalwijk in elk geval weer in de Jupiler League actief zijn, waar het vorig seizoen nog de tweede plaats wist te pakken.