McLaren stopt ontwikkeling van ophanging

Peterselieman

Het Formule 1-team van McLaren heeft aangegeven te stoppen met de ontwikkeling van een speciale ophanging nu de FIA aangegeven heeft dat de variabele rijhoogte illegaal is.

De renstal was met het ontwikkelen van het systeem begonnen omdat teambaas Martin Whitmarsh dacht dat hier de winst van de Red Bulls lag. Met een variabele rijhoogte kan optimaal gebruik gemaakt worden van de verschillende gewichten in de kwalificatie en de race. De FIA heeft na controle bij de Red Bulls in Maleisië geconstateerd dat de auto's gewoon legaal zijn en heeft later een verklaring uitgegeven om de regels rond de ophanging te verduidelijken.

Hoofdingenieur van McLaren Paddy Lowe benadrukt dat ondanks dat McLaren met het systeem bezig was de auto's van Jenson Button en Lewis Hamilton altijd aan de regels hebben voldaan. "We wilden slechts inspelen op mogelijke vondsten van andere teams. Uit de verklaring van de FIA blijkt echter dat we het reglement juist hebben geïnterpreteerd en dat variabele rijhoogte is uitgesloten. Daarom hebben we onze ontwikkelingswerkzaamheden stopgezet," zo zei Lowe in een verklaring.