Ferrari: "Geen problemen met de motoren"

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari heeft bekendgemaakt dat ze geen problemen met de betrouwbaarheid van de motoren verwachten dit seizoen. Het Italiaanse merk heeft in de fabriek in Maranello de krachtbronnen onderzocht die in de eerste drie races zijn gebruikt en is geen verdachte zaken tegengekomen.

Bij de vorige race in Bahrein blies Fernando Alonso zijn motor op, terwijl beide Sauber-coureurs ook met motorproblemen stil kwamen te staan. "We hebben een grondige analyse gedaan naar wat er gebeurd is en beide problemen zijn niet gerelateerd," zei motorenbaas Luca Marmorini. "In Sepang kampte de motor van Fernando met een structuurfout, eentje die we in de wintertests niet tegengekomen waren."

"We denken dat er een rol was weggelegd voor de ongebruikelijke manier de coureur de motor gedurende de race had moeten gebruiken, omdat hij vanaf de start met versnellingsbakproblemen kampte.  Er is geen verband met het probleem van Sauber, wat naar wij denken lag aan elektronische sensoren."

"Iedere auto heeft per seizoen acht motoren per rijder tot zijn beschikking en daar plannen wij onze strategie omheen. Uit voorzorg hebben we de racemotoren uit Bahrein niet in Australië gebruikt, maar ze zullen in China worden ingezet, nu we geconcludeerd hebben dat ze geschikt zijn voor de taken, ondanks wat er gebeurd is op het circuit van Sakhir."