Gilbert klaar voor heuvelklassiekers

Frank (franklop)

Nadat de Belgen geen enkele kasseiklassieker wisten te winnen legt nu de druk op de schouders van Philippe Gilbert, die de eer van onze zuiderburen in de heuvelklassiekers hoog moet zien te houden. In een interview met Het Laaste Nieuws zegt de Waal klaar te zijn.

"Dit zijn de koersen waar ik naar toegewerkt heb," aldus de winnaar van de Ronde van Lombardije en Parijs - Tours van vorig jaar. "Het is tijd om te oogsten. Ik ben er klaar voor. Als ik straks scoor, zal ik weer iets speciaals verwezenlijken en voor mooie publiciteit zorgen voor de ploeg. Lukt het niet dan worden het team en de kopman opnieuw bedolven onder de kritiek."

Gilbert moet dus de eer redden van de Belgen in het voorjaar. "Maar dat zorgt niet voor meer druk. Integendeel, het motiveert mij zelfs. Ik had de lat voor mezelf sowieso al hoog gelegd."

De renner van Omega Pharma-Lotto heeft vier wedstrijden de tijd om een zege te behalen. Morgen wordt de Brabantse Pijl verreden, waarna de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik - Bastenaken - Luik volgen. "Alleen voor de Waalse Pijl temper ik mijn ambities. Ik moet realistisch blijven. Dat parcours ligt me iets minder, al kan de hertekende finale m'n kansen verhogen."