Trainers willen Luinge in Eredivisie houden

JJdJ1984

Verschillende trainers in de Eredivisie hebben zich uitgesproken over het vertrek van Roelof Luinge als scheidsrechter uit het Nederlandse betaald voetbal. Onder andere Aad de Mos, Mario Been en Gertjan Verbeek hebben zich uitgesproken over het vertrek van de toparbiter.

"Een schande  dat hij niet meer mag fluiten? Ja, dat vind ik ook." zegt Mario Been. "Ik ben in elk geval blij dat hij de bekerfinale nog doet. Geweldige vent, ik had gehoopt dat hij nog door mocht gaan." De trainer van Feyenoord roemt verder nog de manier van fluiten. "Hij wappert niet altijd meteen met een kaart, maar probeert het verbaal op te lossen. Los van het feit dat je niet aan zijn autoriteit moet komen. Maar dat hoort ook zo. Luinge is onverstoorbaar en daar hou ik wel van."

Ook Gertjan Verbeek sprak zich uit over het vertrek van de arbiter. "Omdat ik vind dat hij kwaliteiten bezit om wedstrijden op het hoogste niveau in goede banen te leiden. Hij kan het ook nog allemaal belopen. Daar komt bij dat het algemene niveau van de scheidsrechters in Nederland niet zo hoog is."  Verbeek vind ook dat Luinge nog een jaar door zou mogen. "Sowieso is het niet van deze tijd om iemand alleen op z'n leeftijd te beoordelen. Kwaliteit moet het enige argument zijn."

Ook Aad de Mos vind dat, ondanks zijn veldverwijdering afgelopen zondag, Luinge moet blijven. "Roelof moet doen wat hij moet doen volgens de reglementen. Als ik het veld in loop, dan moet hij me verwijderen. Al zie ik Guardiola bij FC Barcelona af en toe wel honderd meter in het veld lopen en hij kan gewoon blijven staan. Luinge is gewoon een goede scheidsrechter. Van mij mag hij nog een jaar door."