PlayStation 3 meest aangesloten console

Pheno

Onderzoek door de Diffusion Group wijst uit dat in de VS de PlayStation 3 het meest aangesloten is op breedband internet in vergelijking met de Xbox 360 en de Wii. 78 procent van de PS3-eigenaren heeft de console aangesloten op het internet. Bij de Xbox 360-eigenaren heeft 73 procent dat gedaan en de Wii telt 54 procent, volgens Michael Greeson, wetenschappelijk directeur van de Diffusion Group.

"De huidige spelconsoles zijn steeds meer verbonden met het internet, niet alleen om hun game-ervaring te vergroten, maar ook voor toegang tot de groeiende verscheidenheid van online media-video", zei hij. De Diffusion Group ondervroeg 2.000 gebruikers met breedbandaansluiting in de VS.

Het bedrijf zegt dat gameconsoles de beste kaarten heeft om het belangrijkste apparaat te worden om videodiensten af te nemen. Dit vooral omdat Netflix, de streaming content dienst, al op twee van de drie consoles beschikbaar is. Een kwart van de Wii-eigenaren heeft de Netflix DVD, die nodig is om gebruik te kunnen maken van de dienst, gereserveerd.

Online gaming
Geen zin in een film? Dan kun je nog online zingen!