'Ruiz mogelijk weg, Arnautovic terug bij FC Twente'

Niels (DerMeister)

De aanval van FC Twente zal na de zomerstop uit andere spelers bestaan. Net als in de vorige zomerstop, zullen ook komende zomer een aantal belangrijke aanvallers vertrekken uit Enschede.

Vorig jaar verlieten onder anderen Eljero Elia (Hamburger SV) en Marko Arnautovic (Internazionale) de club uit Enschede om het geluk hogerop te beproeven. Komende zomer lijken er opnieuw veel veranderingen te gaan plaatsvinden in de voorhoede van de Tukkers.

Blaise N'Kufo heeft al eerder aangegeven te willen vertrekken uit de Grolsch Veste. De Zwitserse spits zal zo goed als zeker verkassen naar de Major League Soccer om voor Seattle Rounders te gaan spelen. Ook een transfer van Bryan Ruiz lijkt steeds dichterbij te komen.

Volgens VI staat de spits uit Costa Rica, die afgelopen zomer overkwam van AA Gent, in de belangstelling van Sevilla, Valencia, Villarreal, Everton en Tottenham Hotspur. Trainer Steve McClaren maakt zich niet druk om Ruiz en heeft al een oplossing bedacht.

Volgens de Engelse trainer is een terugkeer van Marko Arnautovic de oplossing in de voorhoede van FC Twente voor volgend jaar. De Oostenrijkse spits is nog verhuurd aan Internazionale, maar speelt daar te weinig om in aanmerking te komen voor een vast contract.

Ook een eventuele komst van oud-Heerenveenspeler Paulo Henrique heeft McClaren nog als alternatief. De Brit weet dat de transferrechten van de Braziliaan niet in handen zijn van zijn nieuwe ploeg Palmeiras. Deze zouden beheerd worden door een sportmarketingsbureau.