Afellay: "Kampioenschap is einde verhaal"

Olga Kroeders

PSV kwam vanmiddag niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen Feyenoord: 0-0. Door de twee verliespunten is de hoop op het kampioenschap vervlogen voor Ibrahim Afellay en consorten.

"Een grote teleurstelling", zo betitelde de middenvelder van de Eindhovenaren het mislopen van de landstitel. PSV leidde een groot gedeelte van het seizoen de dans in de Eredivisie, maar een zwakke periode wierp de ploeg van trainer Fred Rutten ver terug.

De tweede plek, die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League, lijkt tevens ver weg. FC Twente en Ajax moeten in het restant van de jaargang uit gaan maken wie er met de titel aan de haal gaat. "We hadden moeten winnen om in de race te blijven voor de overgebleven prijzen", aldus Afellay voor de camera van Eredivisie Live.

"Het kampioenschap is nu in ieder geval definitief einde verhaal, zo eerlijk moet je zijn.' Feyenoord speelde tegen PSV om niet te verliezen. "Zij speelden heel gesloten met veel mensen achter de bal, wachtend op een fout van ons om er dan middels de counter uit te komen. Je weet dat er in een topwedstrijd als deze niet veel kansen komen. De mogelijkheden die er wel waren, konden we helaas niet benutten."