Konami brengt rapgame naar Europa

Redactie

Konami heeft bekendgemaakt de Europese uitgever te zijn van Def Jam Rapstar. Deze karaoke-game zal in de herfst van dit jaar gamers rijmpjes laten 'droppen' op de Playstation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii.

Def Jam Rapstar heeft een multiplayer modus waarin twee spelers met of tegen elkaar kunnen rappen. Het draait niet alleen om competitiviteit. Je kunt je 'flows' ook 'droppen' op de muziek en de teksten van bekende rappers, waaronder 2 Pac, Dr. Dre, Slick Rick, Notorious B.I.G. en de legendarische Wu Tang Clan.

Def Jam Rapstar ondersteunt tevens het gebruik van de PlayStation Eye- en Live Vision-camera waardoor je gemakkelijk een bijbehorende clip van je karaoke-optreden kan schieten. Vervolgens kun je de rapvideo direct naar de bijbehorende website versturen. Hierop kunnen de beste clips door iedereen bekeken worden.

Def Jam Rapstar wordt gemaakt door 4mm Games in samenwerking met Atomic Games, Konami, en Def Jam Records. Het is echter niet de eerste keer dat er een karaokegame wordt gemaakt gebaseerd op rapmuziek. In 2004 bracht Eidos de game 'Get on the Mic' op de markt voor de Playstation 2. Dit spel was geen succes.

Konami brengt rapgame naar Europa
Dope!