Belgisch toptalent Rits (16) wil ooit naar Ajax

Niels (DerMeister)

In België wordt Romelu Lukaku (Anderlecht) op dit moment als grootste talent van het land beschouwd. Maar in zijn schaduw timmert ook Mats Rits aan de weg bij Germinal Beerschot. Rits ziet het verwachtingspatroon in België veranderen door Lukaku.

"Door de prestaties van Romelu Lukaku ontstond hier en daar het beeld dat iedereen daartoe in staat moet zijn. Maar er is geen vergelijking mogelijk"
, zegt middenvelder Rits tegenover De Gazet van Antwerpen. "Wat Romelu doet is uitzonderljik. Dat kun je van niemand verwachten."

"Lukaku is Rits niet. Neem nog maar zijn lichaam. Lukaku is een beest, een monster. Helemaal anders dan ik. Ik ga nu pas naar de fitness om een beetje body te krijgen", laat het 16-jarige toptalent weten. Rits vond zich al in de belangstelling van onder meer Real Madrid en Ajax.

De Belg vond het voor zijn ontwikkeling echter nog geen verstandige stap op uit België te vertrekken. "Momenteel is Germinal Beerschot voor mij de beste club. Hier kennen ze mij. Ik kreeg op mijn zestiende een contract en dat vertrouwen wil ik niet beschamen. Maar ooit wil ik graag naar Ajax."