Kalezic: "Bewezen dat we echte kampioen zijn"

donroyco

Kampioen De Graafschap won vrijdagavond met ruime cijfers van FC Omniworld. Trainer Darije Kalazic was na afloop dan ook dik tevreden.

"Voor de wedstrijd heb ik gezegd dat Omniworld niet het team is van voor de winterstop", vertelt Kalezic op de clubwebsite. "In de laatste zes wedstrijden heeft Omniworld tien goals gemaakt en er maar vier tegen gekregen. Dat bewijst dat Omniworld knap uit de degradatiezone is geklommen. Daarbij komt nog kijken dat we de titel uitbundig hebben gevierd. Er zaten ook nog wel promillages alcohol in ons bloed van zondag", vertelde Kalezic met een lachend gezicht.

"Vanaf het begin waren we hier echter scherp, zoals we gedurende het hele seizoen al waren. De bereidheid is dan ook groot en het team is zich ervan bewust dat we hier verplicht waren te winnen. Ook naar de supporters toe. We moesten bewijzen dat we de echte kampioenen zijn. We moesten de lijn doortrekken die we hebben ingezet, daar moet geen misverstand over bestaan. En dat kan ook met deze groep, die fysiek en conditioneel het beste is van de Jupiler League", zo concludeerde de coach van de Superboeren.