[Upd] Jaspers naar halve finales WB driebanden

Niels (DerMeister)

Dick Jaspers heeft zich vandaag weten te plaatsen voor de kwartfinales van het wereldtoernooi driebanden dat gehouden wordt in het Zuid-Koreaanse Suwon.

De Nederlandse biljarter wist in de achtste finales zijn Turkse opponent Luti Cenet met 3-1 (15-10, 13-15, 15-3 en 15-9) te verslaan. Jaspers kwam tot een moyenne van 2,148.

Onze landgenoot mag het in de kwartfinales opnemen tegen de Belg Eddy Merckx. Hij wist op zijn beurt de Zuid-Koreaan Sung-Won Choi te verslaan.

Update:

Ook Eddy Merckx heeft Dick Jaspers niet weten te verslaan. De Belg, niet verwarren met de wielrenner, verloor van onze landgenoot met maar liefst 3-0. Alleen in de eerste set bood de Belg enige tegenstand, maar in de resterende twee sets kwam Merckx er niet aan te pas.

In de halve finales treft Jaspers zijn oud-teamgenoot Tayfun Tasdemir uit Turkije.  Hij wist eerder de nummer één van de ranglijst om de wereldbeker te verslaan, de Koreaan Kyung-Roul Kim. Ook de Belg Frédéric Caudron verloor van de bijzonder sterk spelende Tasdemir.