Kojima: Een toekomst zonder consoles

Bram (BramPowert)

Hideo Kojima, een van de meest vooraanstaande gamedesigners uit Japan en bekend van met name de Metal Gear Solid-serie, denkt dat er in de toekomst geen consoles meer nodig zijn. Dit vertelde de designer woensdag in een interview met persbureau Reuters.

Kojima verwacht dat de toekomst van games en van de spelcomputer afhankelijk zal zijn van netwerken, en niet van hardware. Deze gedachte uitte de eigenzinnige Japanner tijdens de perspresentatie van Metal Gear Solid: Peace Walker voor de PSP.

"In de nabije toekomst zullen we games hebben die niet afhankelijk zijn van een console", zei Kojima tijdens de presentatie. "Gamers moeten hun game-ervaring mee kunnen nemen naar de woonkamer, onderweg, op reis, waar en wanneer ze het ook willen spelen. Het zou dezelfde software moeten zijn en dezelfde spelervaring."

Deze visie van Kojima komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Eerder deze week vertelde Tim Merel, analist van Ibis Capital, ook al dat hij een toekomst voor zich zag waarin er minder ruimte is voor een strijd tussen verschillende spelcomputers. Merel was van mening dat digitale distributie hieraan ten grondslag zal liggen.

Kojima: Een toekomst zonder consoles