[125cc] Iwema wil punten pakken

Peterselieman

Jasper Iwema wil in 2010 in de 125cc regelmatig in de punten eindigen. De 20-jarige Drent slaagde er pas op het laatste moment in een team voor dit seizoen te vinden en wil met CBC Corse met de Aprilla-motor eindelijk een stap vooruit zetten.

"Hij stuurt makkelijk en is motorisch even sterk als de Seel die ik jaren gewend was. Je kunt met deze motor meer, hij is lekker 'smeuïg' en zeker competitief," zei Iwema over de nieuwe fiets. Hij maakte begin maart voor het eerst kennis met de machine, al ging dat niet van harte. "Het was slecht weer in Spanje, we konden maar weinig de baan op. Ik werd aangereden door een coureur uit de Moto2. Ik had hoofdpijn en voelde me constant duizelig, maar ben gewoon doorgegaan met racen en trainen. Achteraf bleek dat ik een hersenschudding had."

Hij is volledig hersteld hiervan en deed eind maart mee aan een tweede testsessie in Jerez. "Eigenlijk heb ik daar pas de eerste fatsoenlijke meters op de motor kunnen maken en de machine een beetje leren kennen. Ik weet nu zeker dat er veel mogelijk is. Aan het einde van de sessies was ik twee seconden sneller dan vorig jaar. Ik zat met mijn tijden steeds bij de beste vijftien. Ik denk dus dat ik redelijk meekan."

"Ik mag niet klagen. Heb gelukkig een team gevonden en mag racen in de Grote Prijzen. Dat is waar ik voor leef. Ik ben heel tevreden in mijn nieuwe team. Het zijn leuke mensen, die het materiaal goed kennen en met wie de samenwerking prima is. Ik doe ook al mijn best om Italiaans te spreken, want dat is alleen maar goed voor de verstandhouding. Verder moet ik vooral goed op mezelf letten, me niet gek laten maken en hartstikke mijn best doen om vooruitgang te boeken," zei Iwema die in ieere race punten wil scoren. "Met hopelijk een mooie uitschieter naar boven, maar ik moet wel realistisch blijven."

Komend weekend gaat het nieuwe seizoen van start in Qatar op het circuit van Losail. De coureurs zullen de race in het donker onder kunstlicht gaan verrijden.