KNVB stelt Ajax ultimatum

Peterselieman

De KNVB heeft Ajax een ultimatum gesteld over hoeveel kaarten de Amsterdammers af willen nemen voor de bekerfinale tegen Feyenoord af wil nemen. Maandagmiddag moet de club laten weten hoeveel supporters het mee naar de Kuip wil nemen en wanneer de voorverkoop begint. De finale is op 25 april.

Ajax vreest problemen die komen met het vervoer van 10.000 supporters en met de 10.000 Feyenoord-fans die rond de Kuip zwerven. "Wij opteren daarom liever, zoals Telesport gisteren aanreikte, voor een finale over twee wedstrijden zonder elkaars publiek," zei financieel directeur van Ajax Jeroen Slop.

De Amsterdammers zijn voorstander van een finale over twee wedstrijden, waarbij Ajax - Feyenoord op 21 april op het programma staat. "Maar het initiatief daartoe moet van de KNVB komen," zei een woordvoerder van de gemeente. De KNVB wil echter vasthouden aan één wedstrijd. Daarom zal Ajax zich beraden op het ultimatum.

Voor Ajax weegt het vervoersprobleem zwaar, omdat het de club op hoge kosten kan jagen. "Het contract voor de bekerfinale is niet anders dan anders. Net zoals altijd zit aan de schadevergoeding een limiet," meldt een woordvoerder van de NS die zegt dat er negen treinen voor ieder 1.100 supporters ingezet gaan worden. Ajax meldt dat de kosten bij schade hoger zijn. "Maximaal 2,5 miljoen euro plus eventuele bijkomende schade."