Alguersuari: "Punten dankzij Schumi"

Peterselieman

Jaime Alguersuari heeft zijn eerste punten in de Formule 1 opgedragen aan Michael Schumacher. De Spaanse Scuderia Toro Rosso-rijder zegt van de teruggekeerde Duitser geleerd te hebben om op de limiet te rijden. Hij hield Schumi in Australië lang achter zich, maar moest uiteindelijk hem toch voorbij laten en werd elfde.

"Michael heeft me een belangrijke les geleerd: ik weet nu hoe ik tijdens een race met mijn auto op de limiet kan rijden. Al die kennis heb ik opgedaan terwijl we met elkaar in gevecht waren," zei Alguersuari die in de Grand Prix van Maleisië op plaats negen eindigde. Hij was die race stevig in gevecht met Vitaly Petrov en Nico Hülkenberg, gevechten welke hij uiteindelijk won. "We hebben in Sepang prachtige duels uitgevochten. Op het randje, niet erover. Zoals het hoort in de Formule 1," zei hij tegen Autosport.

Alguersuari maakte vorig jaar als vervanger van Sébastien Bourdais zijn debuut in de Formule 1 en heeft nog maar elf races gereden. Hij weet dat hij er nog lang niet is. "Ik denk dat ik kan uitgroeien tot een betere coureur omdat veel zaken nu nog nieuw zijn voor mij. Ik kan steeds beter inschatten hoe de banden slijten, om een voorbeeld te noemen. Daarom heb ik hoge verwachtingen van het Europese seizoen. Dan doen we circuits aan waarop ik al heb gereden en dat is in mijn voordeel. Ook hoop ik tegen die tijd mijn auto door en door te kennen."