Donk mogelijk voor lange tijd geschorst

ChiefBigFoot

Ryan Donk mag vrezen voor een schorsing welke mogelijk een einde aan zijn seizoen maakt. Afgelopen zaterdag maakte de voormalige speler van AZ een zware overtreding op Kanu, een speler van Anderlecht. Het Belgische bondsparket deed Donk geen voorstel en dat is meestal een slecht teken.

Normaal gesproken komt het bondsparket na elke speeldag samen om de rode kaarten van de afgelopen wedstrijden te bespreken. Dan doet men een voorstel aan de speler, maar in het geval van Donk deden ze dit niet. Dit wil zeggen dat het bondsparket de overtreding zwaarder acht dan vier wedstrijden schorsing. De verdediger van Club Brugge krijgt nog wel een kans om zich te verdedigen bij de bond. Hij mag dit vrijdag doen.

Donk speelde een opvallende wedstrijd voor Club. Hij kreeg vlak voor de aftrap te horen dat hij zou spelen, maakte een eigen doelpunt, scoorde voor zijn eigen club met een omhaal en kreeg in de blessuretijd een rode kaart in het duel dat op 2-2 eindigde. Hieronder staat een filmpje van zijn overtreding.