Opnieuw levenslang geëist voor drugsmoord Utrecht

Redactie

Tegen twee mannen is dinsdag opnieuw zestien jaar cel en levenslang geëist voor de moord op een 30-jarige man in januari 2008 in Utrecht. De zaak is eerder behandeld in oktober en november vorig jaar. Het OM had al om dezelfde straffen voor de verdachten gevraagd, toen de verdediging de rechtbank wraakte.

Bij een wrakingsverzoek draait het erom of de zaak door andere rechters moet worden behandeld. De wrakingskamer besliste dat de zaak inderdaad door andere rechters moest worden behandeld. Uiteindelijk kwamen in december de nieuwe rechters bijeen.

Het 30-jarige slachtoffer werd op 13 januari 2008 in de vroege avond in de Dickenslaan omgebracht bij een drugsdeal. De officier van justitie wil een 27-jarige verdachte in de zaak levenslang achter slot en grendel zien verdwijnen. De man was pas elf dagen op vrije voeten na een gevangenisstraf van zes jaar.

De zestien jaar cel eiste het Openbaar Ministerie in Utrecht tegen een 21-jarige verdachte. De officier van justitie heeft ook in de strafeis meegenomen dat de beide verdachten kort na de moord in Utrecht weer op pad gingen om mensen te beroven.