Vrouwen proberen lijk in te checken

Ferdinand (Ferdo)

De Britse politie heeft zaterdag op de luchthaven van Liverpool twee Duitse vrouwen opgepakt die waarschijnlijk goedkoop een lijk dachten te kunnen vervoeren. De dames probeerden een overleden familielid simpelweg als passagier mee te laten vliegen op een vlucht naar Berlijn. Het duo liep echter tegen de lamp, zo meldt de Britse luchtvaartsite Flightglobal vandaag.

De vrouwen, de 66-jarige weduwe en de 41-jarige stiefdochter van de 91-jarige man, wilden diens lichaam vermoedelijk naar zijn geboorteland laten overvliegen, met de bedoeling hem daar te begraven. Na aankomst op de luchthaven zetten de dames hun lading in een rolstoel, bedekten hem met dekens en zetten hem een zonnebril op zijn hoofd. Met de smoes dat de man sliep en zij hem naar zijn plek wilden brengen, hoopten ze hem langs de douane te kunnen loodsen.

Douaniers kregen echter argwaan en riepen er een arts bij, die vaststelde dat de man dood was. Het tweetal werd daarop aangehouden. Overigens ontkennen de vrouwen dat ze wisten dat de man overleden was.