Rommedahl: "Hoe sterk Nederland ook is, Denemarken wint"

Olga Kroeders

Voor Dennis Rommedahl zal het openingsduel van het WK voetbal komende zomer extra speciaal zijn. Hij treft met Denemarken zijn tweede 'vaderland' Nederland.

"Ik weet heel veel van Nederland", zegt hij op de website van de FIFA over het duel. "Sommige internationals zijn goede vrienden van me, het wordt dan ook een speciaal duel voor mij. Maar hoe sterk Nederland ook is, ik denk dat Denemarken gaat winnen."

Kameroen en Japan zijn voor Rommedahl minder bekend. "Ik ben niet echt op de hoogte van de sterkte van deze landen, maar de bondscoach zal ons tijdig informeren. We zitten in een moeilijke groep, dat zeker. Maar we hopen de volgende ronde te halen. Eenmaal bij de laatste zestien hoop ik dat we de wereld kunnen verrassen."

"Ik ben trots dat ik al zo lang deel uit maakt van het team. Om voor mijn land te mogen spelen is een grote eer. Ik ben één van de meest ervaren spelers. Ik probeer de jongere spelers op en naast het veld te helpen. Zo probeer ik het team aan goede prestaties te helpen."