Cavendish: "Uit vorm nog beter dan Greipel"

Peterselieman

De Britse wielrenner Mark Cavendish is in The Guardian hard tekeer gegaan tegen zijn ploeggenoot André Greipel. Hiermee reageert de Columbia-renner op uitspraken van Greipel die zei dat hij Milaan - San Remo wel had kunnen winnen. De ploeg kon die koers de troef Cavendish echter niet uitspelen door pech.

"Ik was erg pissig nadat ik het commentaar van Greipel had gelezen. Als hij denkt dat hij had kunnen winnen, had hij dat voor de race moeten zeggen en niet erna. Ik verloor niet door slechte vorm, maar door pech. Vorig jaar won ik daar met twee vingers in mijn neus en dit jaar had ik weer kunnen winnen. Greipel daarentegen zal nooit een monument winnen," zei Cavendish.

De Brit heeft geen problemen om ondanks deze uitspraken met Greipel in dezelfde ploeg te rijden. "Ik ben toch de betere renner." Samen in de Tour de France rijden ziet Cavendish evenwel niet zitten. "Het is vrijwel uitgesloten dat hij een koers rijdt waar ik aan de start verschijn. Wanneer ik in een slechte vorm verkeer, ben ik nog altijd beter dan hij."