Ok's Winterswijk weer vrij van lieveheersbeestjes

Redactie

De operatiekamers van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zijn weer allemaal in gebruik. Vorige week dinsdag werden vier van de vijf ok's gesloten na de vondst van enkele lieveheersbeestjes op het ok-complex . Uit voorzorg werden de ok's waar de beestjes konden komen gesloten.

Het ziekenhuis in de Achterhoek heeft het ok-complex ondersteboven gekeerd en alle hoekjes en gaatjes gedicht om herhaling te voorkomen. De lieveheersbeestjes zijn niet gevonden op de ok's zelf. Er is geen gevaar geweest voor patiënten.

Vorig jaar kampte het ziekenhuis ook al met indringers. Toen werd één lieveheersbeestje op een ok gevonden. Vermoedelijk was die toen op de kleding van een medewerker mee naar binnengeglipt. Naar binnen vliegen of kruipen is onmogelijk voor insecten vanwege een verhoogde druk op de ok's.

De maatregelen die na de vondst van vorig jaar waren genomen, bleken onvoldoende toen er opnieuw lieveheersbeestjes werden gevonden. Volgend jaar doet het probleem zich zeker niet meer voor, verzekert het ziekenhuis. De ok's worden binnenkort grondig gerenoveerd.