"Van Gaal laat niets aan het toeval over"

Peterselieman

Edwin van der Sar komt woorden tekort om de coach van Bayern München Louis van Gaal te prijzen. De doelman van Manchester United zag vorige week zijn team in de laatse minuten in de kwartfinale van de Champions League met 2-1 tegen de Duiters onderuit gaan en verwacht komende week op Old Trafford een zware wedstrijd.

"We weten dat Bayern mentaal onzettend sterk is. Dat hebben ze in de eerste wedstrijd bewezen door een 1-0 achterstand om te buigen. Het is een kwaliteit die Duitse ploegen sowieso bezitten. Ze zijn bovendien erg fit en geloven in zichzelf," zei Van der Sar tegen Sky Sports.

"Het feit dat ze Louis van Gaal als trainer hebben, maakt hen nog sterker. Dankzij hem geloven ze nog meer in zichzelf en ik weet uit ervaring dat hij niets aan het toeval over laat. Ik heb veel respect voor hem en ik weet dat hij Bayern optimaal prepareert om een goed resultaat te halen op Old Trafford."

De Nederlander weet dat hij met Manchester United zeker niet kansloos is om de halve finale van de Champions League te bereiken. "Wij hebben echter ook een hele goede coach. Ferguson zal beter dan ik weten wat er allemaal in Van Gaal om gaat. We hebben de ervaring en de kwaliteit om verder te komen."