[NBA] Coach Nelson evenaart record

Olga Kroeders

Basketbalcoach Don Nelson van Golden State Warriors heeft zijn 1332e zege geboekt in de NBA. Hij evenaarde daarmee recordhouder Lenny Wilkens.

De winst van de Warriors was een nipte, want de ploeg won met 113-112 van Toronto Raptors. Chris Bosh had de Raptors in de slotseconden zelfs nog de overwinning kunnen bezorgen, maar zijn layup rolde van de basketring. Coach Nelson kan morgen Wilkens passeren als recordhouder indien de Warriors winnen van Washington Wizards.

San Antonio Spurs bereikte de play-offs van de NBA door kampioen Los Angeles Lakers te verslaan met 100-81. Manu Ginobili nam de Spurs aan de hand met 32 punten, Tim Duncan maakte er 24. De Lakers, nog altijd koploper in de Western Conference, leden al hun derde nederlaag in vier wedstrijden. Pau Gasol was topschutter bij Los Angeles met 32 punten.

Cleveland Cavaliers, de beste ploeg dit seizoen in de Eastern Conference, liep ook tegen een nederlaag op. Boston Celtics was te sterk: 117-113. LeBron James noteerde wel 42 punten, maar zijn scoringsdrift was niet voldoende om Cleveland voor verlies te behoeden. Guard Ray Allen was goed voor 33 punten bij de Celtics.