Ferrari geeft zorgen over betrouwbaarheid toe

Peterselieman

Ferrari heeft toegegeven dat het bezorgd is over de betrouwbaarheid van de motoren. Fernando Alonso blies gisteren in de Grand Prix van Maleisië in de voorlaatste ronde de motor van zijn Ferrari op, terwijl ook het klantenteam Sauber met veel motorisch ongemak kampte.

Het is dit jaar niet de eerste keer dat Ferrari met problemen met de motor kampt. In de Grand Prix van Bahrein moesten de Italianen de motoren van Felipe Massa en Alonso vervangen tussen de kwalificatie en de race. Teambaas Stefano Domenicali is opgetogen dat de Ferrari F10 de snelheid heeft, maar zegt tegelijkertijd dat de betrouwbaarheid omhoog moet en dat er niet meer fouten zoals in de kwalificatie in Maleisië mogen worden gemaakt.

"We horen er bij," zei de teambaas. "We zijn competitief, we zijn sterk en we moeten er nu voor zorgen dat we de problemen tackelen. Jammer genoeg was dit weekend het slechtst wat betreft het resultaat, vooral dankzij twee belangrijke factoren. De betrouwbaarheid was helaas niet goed genoeg. We kunnen echter ook niet vergeten dat het slechte resultaat dit weekend kwam door de slechte kwalificatie, omdat als je vanaf plaats negentien en 21 start er een wonder moet gebeuren."

Domenicali voegde er aan toe dat de kwalificatie in het Italiaanse team uitvoerig is besproken en voortaan zal er geen risico meer worden genomen, zelfs als andere grote teams dat wel doen. Hij zei nog niet te weten wat de aard van de problemen bij Fernando Alonso en beide Saubers waren, maar hij wist wel te melden dat het om twee verschillende problemen ging.

"We moeten sterk in blijven zetten op de ontwikkeling van de auto, omdat anderen ook stappen gaan zetten. We zijn competitief, maar het is niet genoeg en we moeten er voor zorgen dat als we nieuwe onderdelen meebrengen we weten dat ze 100% betrouwbaar zijn."