Massa: "Mogen niet verslappen"

Frank (franklop)

Na drie races is Felipe Massa de leider in het wereldkampioenschap Formule 1, ondanks dat hij geen race gewonnen heeft. Daarnaast staat Ferrari ook eerste bij de constructeurs. Massa vindt het echter nog te vroeg voor conclusies.

"We hebben nog zestien races te gaan en er is nog veel ruimte voor verbetering, zowel op het gebied van snelheid als betrouwbaarheid," aldus Massa, die vandaag zevende werd in Sepang. "We moeten elke ronde van het kampioenschap blijven vechten. We kunnen het ons niet veroorloven een moment te verslappen."

"Dat we aan de leiding staan in beide kampioenschappen geeft aan dat we het de eerste drie races goed hebben gedaan. Gezien onze startpositie was een zevende plaats vandaag het hoogst haalbare."

De tactiek van Ferrari was duidelijk, het hoopte op een regenbui: "We hebben onze pitstop zo lang mogelijk uitgesteld. De afgelopen dagen heeft het steeds geregend 's middags en als dat vandaag was gebeurd, hadden we er profijt van kunnen hebben. Maar helaas bleven de buien juist vanmiddag weg. Het was echter de juiste keuze om op de harde banden te beginnen. De zachte banden waren weliswaar sneller, maar er lag nog niet genoeg rubber op de baan om hiervan vanaf het begin optimaal te profiteren."