Steijn: "We hebben hard gewerkt"

Sjors (Sj0rSz)

Het duel tussen ADO Den Haag en Ajax (0-1), dat vanmiddag werd gespeeld, kende een krankzinnig verloop. Een rode kaart voor keeper Barry Ditewig en de goal van Toby Alderweireld waren een aantal speerpunten in het duel. Marcel Steijn, de nieuwe trainer van de Haagse ploeg, blikte na afloop terug op zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach.

"Het is erg zuur dat we op zo'n moment onderuit gaan," liet Steijn aan Eredivisie Live weten. "Je voelt steeds meer druk en krijgt daar dan ook nog eens zeven minuten blessuretijd bij. Vanaf dat moment weet je dat elke bal op doe gevaarlijk kan zijn. Uiteindelijk vliegt een zondagsschot de goal in, waardoor je de wedstrijd verliest."

Steijn gaf zijn selectie na afloop een dik compliment. "We hebben prima gespeeld en hard gewerkt. Ondanks de heersende teleurstelling in de kleedkamer geef ik mijn ploeg toch een dik compliment. Bij een situatie van elf tegen elf hadden we deze wedstrijd misschien niet eens verloren."

Voor Ricky van den Bergh was het helemaal vreemde middag. In de 75e minuut moest Ditewig met een rode kaart van het veld, waarna de middenvelder als gelegenheidskeeper moest optreden. "Na de rode kaart van Barry (Ditewig, red.) liepen we met drie man naar de kant. Uiteindelijk pakte ik dat shirt, want ik voelde wat kramp opkomen. Daarnaast sta ik ook wel vaker te keepen."

"De bedoeling van vandaag was om voor elkaar door het vuur te gaan en daar zijn we in geslaagd. Het is alleen erg zuur dat we dan op deze manier moeten verliezen."