Force India: "Geweldige kwalificatie"

Peterselieman

Het Formule 1-team Force India kende in het natte Maleisië vandaag een uitstekende kwalificatie. Adrian Sutil dobberde in Sepang uiteindelijk naar plaats vier, terwijl zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi zich met een tiende startplaats tevreden moet stellen.

"Het was een geweldige kwalificatie voor ons," zei Sutil na afloop van de training. "Zoals ik al verwacht had regende het om 16:00 (plaatselijke tijd) en gisteren zei ik al dat het een uitdaging zou worden, omdat de condities gedurende de sessies behoorlijk veranderden. Soms was er veel regen, soms weinig en dan was het weer bijna droog, dus het was belangrijk om de goede banden te kiezen. We hebben hierin goed werk verricht en in iedere sessie het optimale gedaan."

"Ik ben blij met deze positie. Het is een geweldige prestatie en mijn team verdiende het echt. Op het juiste moment met de juiste band rijden is echt belangrijk. Mijn tijd was uiteindelijk goed voor plaats vier, een zeer goede prestatie dus."

Teamgenoot Liuzzi onderschreef de woorden van Sutil. "We kunnen blij zijn dat we Q3 gehaald hebben, omdat dat ons doel was voor dit weekend. Het was een goede kwalificatie en Q3 startte erg nat. Vergelijkbaar met Brazilië vorig jaar en richting het einde droogde het erg snel op. Ik had een probleem in mijn laatste ronde met een blokkerende voorrem, maar dat hoor er bij met dit weer: je moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Morgen zal zwaar worden vanaf de plaats waar we staan. We hebben veel snelle auto's rond ons staan, maar we hebben vandaag gezien dat we in alle omstandigheden sterk zijn. Ik kijk er naar uit."