Ook hockeyheren Bloemendaal door in EHL

Olga Kroeders

HC Bloemendaal heeft zich in navolging van Amsterdam en Rotterdam geplaatst voor de kwartfinales van de Eurohockey League. De hockeymannen overklasten in de tweede helft het Duitse Club an der Alster: 6-2.

Bloemendaal stond snel op 1-0 door een treffer van Eby Kessing. Hij bekroonde een schitterende aanval van Teun de Nooijer al na twee minuten spelen. De Nooijer leek daarna zelf voor de 2-0 te gaan zorgen, maar na bestudering van de videobeelden keurde de scheidsrechter de goal af door een duw van een van de spelers van Bloemendaal.

Club an der Alster profiteerde en kwam na een scrimmage voor het doel van Jaap Stockman terug. De keeper werkte de bal in zijn eigen goal. Jamie Dwyer antwoordde met door een mooie counter af te ronden: 2-1. De Duitsers gaven niet op en kwamen nogmaals terug door een verzilverde strafcorner van Jonathan Fröschle.

Het verzet van Alster werd in de tweede helft definitief gebroken. Bloemendaal liep uit naar 6-2 door twee treffers van Ronald Brouwer en goals van De Nooijer en Rik van Kan.

In de kwartfinale treft Bloemendaal maandag de winnaar van het duel tussen het Duitse UHC Hamburg en Waterloo Ducks uit België.