Malouda: "We waren frisser dan United"

Sjors (Sj0rSz)

Florent Malouda maakte zaterdagmiddag bij de zege van Chelsea op Manchester United een sterke indruk (1-2). De Fransman was aangever bij de openingstreffer van Joe Cole en werd bekroond tot man van de wedstrijd. De vleugelspeler zag een 'fitter' Chelsea.

"Ik denk dat United nog vermoeid was van de wedstrijd in de Champions League (tegen Bayern München, red.). We begonnen fris en leken meer energie te hebben, omdat wij niet in actie hoefden te komen midweeks. Dat maakte het verschil", liet Malouda na afloop weten tegen ESPN.

Chelsea moest deze wedstrijd winnen volgens Malouda. "We wilden na deze wedstrijd aan kop komen in de Premier League. Het was een zware middag. Maar dit betekent heel veel ons vertrouwen. Zeker na de week waarin we werden uitgeschakeld door Inter (Champions League, red.)", zegt de Frans international.

De invalbeurt van Didier Drogba was beslissend voor de zege op United. De Ivoriaan begon verassend genoeg op de bank. "Didier heeft perfect gereageerd op zijn reserverol. We hebben een hele sterke selectie. Dan kan het eens gebeuren dat je ernaast staat. Didier heeft weer eens bewezen altijd en overal te kunnen scoren. Nu volgen vijf finales voor ons op weg naar de titel."