Hockeyers Rotterdam moeizaam naar kwartfinale EHL

Olga Kroeders

Hockeyclub Rotterdam heeft zojuist de kwartfinale van de Eurohockey League bereikt. In eigen stadion werd de Spaanse Club Egara uitgeschakeld met 2-1.

In een aantrekkelijk eerste kwart kwam Rotterdam gelukkig op voorsprong. Nadat de ploeg in de eerste minuten goed weg kwam bij een strafcorner, tikte Roger Matalonga aan de andere kant de bal met de voet in eigen goal. Na tien minuten spelen kwamen de Spanjaarden op gelijke hoogte na onoplettendheid in de Rotterdamse defensie. Eduard Arbos rondde koelbloedig af. Een kwartier voor de rust tekende Jeroen Hertzberger voor de 2-1 uit een strafbal.

In de tweede helft had Rotterdam de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De Nederlandse hockeyers verzuimden echter de score uit te breiden. Egara zette druk, maar ook zij wisten geen treffer meer te maken.

Rotterdam neemt het maandag in de kwartfinale op tegen Atletic Terrassa. De Spaanse club won met 4-3 in de achtste finales van Grunwald Poznan uit Polen. Later vandaag speelt HC Bloemendaal tegen het Duitse Club an der Alster voor een plek bij de laatste acht.