[Upd] Column Kesler is 1 april-grap

Sjors (Sj0rSz)

Henk Kesler, scheidend directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond, heeft in zijn column op de website van de KNVB een opvallende uitspraak gedaan. Volgens hem zou de bekerfinale in de toekomst in de Grolsch Veste gespeeld moeten worden.

"Het zijn roerige tijden in de vaderlandse voetbalwereld. De clubs kampen met financiële perikelen In Eindhoven, Amsterdam en Enschede gieren de zenuwen door de keel in verband met de ontknoping van de Eredivisie. Een last but not least zorgt de gemeente Rotterdam ook nog voor enige commotie door stringente eisen te stellen aan de organisatie van de bekerfinale", is in de column van de bondsvoorzitter te lezen.

"Niet alleen is de KNVB daar teleurgesteld over zoals u ongetwijfeld al in de media hebt kunnen lezen, maar de KNVB beraadt zich uiteraard ook op de toekomst van de bekerfinale. Wellicht is het een idee de bekerfinale in de toekomst in de Grolsch Veste in Enschede te spelen."

Daarnaast zouden de verschillende overheden in het oosten van het land geen problemen met dit voorstel hebben. "Ik kan u verzekeren dat dat voor de burgemeester en de politie in Enschede geen enkel probleem zal opleveren. Het westen van het land heeft jarenlang de Johan Cruijff Schaal en de bekerfinale gehad. Het wordt tijd dat er nu ook eens iets naar het oosten komt."

Daarnaast steekt Kesler niet onder stoelen of banken dat hij in zijn laatste jaar als directeur betaald voetbal de kampioensschaal graag aan zijn jeugdliefde, FC Twente, zou willen uitreiken. De 61-jarige topman is namelijk geboren en getogen in Enschede en bekleedde voor de Tukkers verschillende functies op bestuursniveau.

Update:

De woorden van KNVB-directeur Henk Kesler om de bekerfinale voortaan in de Grolsch Veste te laten spelen zijn een 1 april-grap. Hij zei erbij hard gelachen te hebben om alle reacties.

Wat wél waar is, is dat de KNVB niet blij is met de manier waarop de gemeente Rotterdam omgaat met de bekerfinale. Zo is de begintijd van 18.00 uur omgezet naar 14.00 uur. "We zitten niet al vanaf 2 maart met elkaar om de tafel voor deze wedstrijd om, als het dan inderdaad Feyenoord-Ajax wordt, opeens van koers te veranderen", stelde KNVB-woordvoerster Renske Bruinsma eerder.