Terugkeer Michelin in F1 nabij

Peterselieman

Het lijkt er op dat Michelin terug zal gaan keren in de Formule 1. Volgens Autosport is de Franse bandenfabrikant in zeer vergevorderde onderhandelingen met de autosportfederatie FIA over de terugkeer in de sport die het bedrijf eind 2006 verliet. Een aankondiging zou later deze maand al kunnen volgen.

Momenteel levert Bridgestone nog de banden aan alle Formule 1-teams, maar het Japanse bedrijf heeft aangekondigd om eind dit jaar de stekker uit het Formule 1-project te gaan trekken. Daarom is de FIA op zoek naar een andere fabrikant die het rubber wil leveren, waarbij Michelin een van de belangrijkste kandidaten is.

Michelin verliet eind 2006 de Formule 1, omdat het zich niet kon vinden in de plannen van de FIA om vanaf 2008 maar één bandenleverancier toe te staan. Mogelijk worden nu de bandenregels weer versoepeld, zodat elke fabrikant die wil Formule 1-banden kan gaan leveren. Bedrijven die worden genoemd om de concurrentie met het Franse bedrijf aan te gaan zijn Hankook en Kumho.

Michelin gaf in een eerder stadium aan dat het alleen nadacht over een terugkeer in de F1 als aan een aantal voorwaarden werd voldaan, waarbij een positieve bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit. Ook moesten de banden bijdragen aan een groenere Formule 1. Nu het Franse bedrijf bijna overeenstemming met de FIA bereikt heeft lijkt een terugkeer op het hoogste niveau nabij.