Dansgame op Wii groot succes

Bram (BramPowert)

Ubisoft is zeer tevreden over de verkoop van de Nintendo Wii-game Just Dance. De dansgame wist eerder in het Verenigd Koninkrijk al Call of Duty: Modern Warfare 2 tijdelijk achter zich te laten in de verkooplijsten. Sinds de release in november 2009 zijn er ruim twee miljoen exemplaren verkocht.

Met twee miljoen verkochte exemplaren is Just Dance een van de bestverkochte games ooit op de Nintendo Wii die niet door Nintendo zelf gemaakt zijn. De grootste hits op de Nintendo Wii zijn doorgaans van Nintendo zelf, neem Mario Kart en New Super Mario Bros. Wii als voorbeeld. Maar zo nu en dan scoren andere uitgevers ook een grote hit. Waaronder Mario & Sonic op de Olympische Spelen van uitgever Sega en nu dus ook Just Dance.

"De feedback van de consument op Just Dance is ongelooflijk", zegt Tony Key, senior vicepresident verkoop en marketing bij Ubisoft U.S. "Met het succes van Just Dance zien we een vernieuwing op het vlak van muziek video games aangezien dit echt een game is die toegankelijk en leuk is voor iedereen."

In Just Dance dient de speler 'mee te dansen' met de instructies op het beeldscherm. In het spel is muziek terug te vinden van onder andere Katy Perry, de Spice Girls en MC Hammer.

Dansgame op Wii groot succes
Dansgame op Wii groot succes