Sibon verbaasd over besluit

JJdJ1984

Gerald Sibon is verbaasd dat hij weg moet bij zijn club Heerenveen. Het aflopende contract van de spits wordt door de Friezen niet verlengd.

"Ik ben zeker verbaasd dat ik weg moet, maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel. Heerenveen is op zoek naar een nieuwe spits en heeft met Michal Papadopulos en Samir Fazli al twee spitsen in huis voor volgend seizoen. Aangezien ik een aflopen contract heb, kunnen ze gemakkelijk van mij af."

"Het is jammer dast ik op zo'n manier de club moet verlaten. Ik had liever zelf die keuze gemaakt. Het grootste gedeelte van mijn carrière heb ik bij Heerenveen gespeeld en dat is een ontzettend leuke tijd geweest."

De 35-jarige spits is over twee periodes gezien bezig aan zijn vijfde seizen bij Heerenveen. Mede dankzij negen treffers van Sibon hebben de Friezen na de winterstop  de degradatiezone verlaten. Sibon zal zijn carrière voortzetten aan de andere kant van de wereld. "Ik wil graag een avontuur aangaan. Australië of Amerika is wat dat betreft een optie. Ik ben fris en fit genoeg om in elk geval nog een jaar door te gaan." Maar ook een langer verblijf in de eredivisie sluit hij niet helemaal uit. "Zeg nooit nooit."