Piquets klagen Briatore aan

Peterselieman

Nelson Piquet junior en senior hebben Flavio Briatore voor de rechter gesleept. Vader en zoon eisen een schadevergoeding van 225.000 euro van de voormalige Renault-teambaas wegens imagoschade toen crashgate vorig jaar speelde.

Aanleiding voor crashgate is de verdachte spin en daarna aanraking met de muur die Piquet jr. in 2008 met de muur in de Grand Prix van Singapore had. De toenmalige Renault-teamgenoot Fernando Alonso kon dankzij de safety car ver oprukken in het veld en uiteindelijk de race winnen.

De zaak kwam aan het rollen nadat de Piquets na het ontslag van Nelson jr. bij de FIA aan de bel trokken. Dit leidde uiteindelijk tot een levenslange verbanning van Briatore uit de Formule 1, echter werd deze straf door de rechtbank in Parijs op formele gronden teruggedraaid. De FIA tekende beroep aan, waardoor de uitspraak in deze zaak nog niet definitief is.

De zaak die de Piquets nu aanspannen tegen Briatore draait om een persbericht dat Renault vorig jaar uitbracht waarin de Braziliaanse familie werd beschuldigd van het geven van valse informatie aan de FIA en het chanteren van het Franse team. Ze willen dat het team het bericht terugneemt en naast excuses een schadevergoeding aanbiedt. De rechtszaak zal dienen voor een Londense rechtbank.