Van der Sar: "We kunnen blessure Rooney opvangen"

Olga Kroeders

Edwin van der Sar verwacht dat Manchester United de absenstie van Wayne Rooney op kan vangen voor de cruciale ontmoetingen in de komende weken. De aanvalsleider van de formatie van Sir Alex Ferguson staat door een enkelblessure vier weken buitenspel.

United-doelman Van der Sar denkt niet dat de koploper in de Premier League in de problemen komt door de blessure van Rooney. "Tegen Bolton Wanderers hebben we ook met veel andere spelers gespeeld. Dit kan voorkomen in een seizoen", verklaart de voormalig keeper van Oranje tegen Skysports.

"Tuurlijk wil je altijd kunnen beschikken over de beste spelers. Maar we weten dat we goede alternatieven hebben binnen de selectie", aldus Van der Sar. De Nederlandse sluitpost moet zaterdag met United op bezoek bij Chelsea zonder Rooney. De return tegen Bayern München komt ook te vroeg.

De Engels international raakte dinsdagavond geblesseerd aan zijn enkel in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern. Ferguson zag Rooney door zijn enkel gaan na een luchtduel met Mario Gomez. United gaf in de slotfase een voorsprong uit handen in de Allianz Arena (2-1, verlies).