HSV'er Demel: "Onze droom is de finale in eigen huis"

Olga Kroeders

Hamburger SV vervolgt vandaag zijn missie in de Europa League: het bereiken van de finale in eigen huis. De ploeg van Ruud van Nistelrooy, Eljero Elia, Joris Mathijsen en Romeo Castelen moet daarvoor in de kwartfinale Standard Luik verslaan. Ploeggenoot van de Nederlanders, Guy Demel, wil de droomfinale in Hamburg door niemand af laten pakken.

"We hebben binnen onze ploeg allemaal dezelfde droom en ambitie we willen de finale halen in Hamburg, en dan uiteraard winnen", zegt de Ivoriaan tegenover UEFA.com. "Geen enkele ploeg zal die droom van ons afpakken. Zeker niet in eigen huis door Standard Luik", blikt Demel met vertrouwen vooruit op het duel.

Het belangrijkste is volgens de verdediger om de 'nul' te houden in het heenduel. "We moeten compact spelen en vertrouwen hebben in een goede afloop. Het geloof is er zeker. Het is belangrijk dat we thuis geen tegendoelpunten krijgen. Dat zal geen makkelijk opgave worden", aldus Demel.

De WK-ganger voor Ivoorkust beschouwt het tweeluik met de regerend Belgisch kampioen Standard als een zware klus. "We kijken uit naar de kwartfinale van de Europa League. Het is altijd een mooi om Europees voetbal te spelen. Standard heeft een zeer sterk team. Het zal zwaar worden om hen te verslaan."